De sponsorbestemming

Klik op de foto om naar het sponsorformulier te gaan.

Het sponsorgeld is bestemd voor de nood van de Butterfly Way crèche en de MES Kaapstad, beide in Zuid-Afrika.

Het coronavirus zet de hele wereld op zijn kop. Ook in Zuid-Afrika. Dichtbij Kaapstad ligt de sloppenwijk Vrygrond. In deze wijk leven naar schatting zo’n 1.500 kinderen op straat. Velen raken al op jonge leeftijd aan de drugs. Aan de rand van deze wijk ligt de Butterfly Way crèche. Penny Way, een vrouw met een gouden hart, vangt hier 75 kansarme kinderen op.

Door de volledige lock-down kunnen ouders (als die er al zijn) niet werken. En ‘geen werk’ betekent daar ‘geen eten’. Zonder geld is er ook geen medische zorg. En er is geen sociaal vangnet zoals bij ons. Je kunt je misschien voorstellen wat dit alles met mensen doet. De sfeer is grimmig. En Penny ontvangt nauwelijks meer inkomsten om de kinderen te kunnen voeden.

Gelukkig wil de MES Kaapstad haar helpen. De MES is een welzijnsorganisatie, vergelijkbaar met het ‘Leger des Heils’. Vanuit de MES wordt voedsel geregeld voor de crèche via een winkel in de buurt. De MES is ook één van de weinige organisaties die vrij de straat op mag om daklozen en kansarme families te helpen in deze tijd. Zij staat dus voor allerlei extra uitgaven in deze tijd.

Dit soort berichten motiveert mij om mij in te zetten voor deze mensen in nood.

Help je mee door mij te sponsoren? Alvast hartelijk bedankt!

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: