Over mij en mijn motivatie

Bij kanoën trek ik even iets anders aan 😉

Adriaan Theunisse is mijn naam. 41 Jaar oud. Als schipperskind ben ik geboren en opgegroeid op het water. Dat blijft op één of andere manier door de aderen stromen.

Mijn ouders voeren op de Res-Nova. Met veel andere schipperskinderen heb ik in mijn schooltijd op het schippersinternaat Eben-Haëzer in Dordrecht gewoond.

Na de middelbare school heb ik twee jaren op zee gevaren. Op de Oostzee. Aansluitend twee jaren bij mijn broer in de binnenvaart, op de Prelude.

Maar met allerlei diploma’s en certificaten van zee- en binnenvaart op zak werd ik een andere richting op geroepen. Ik ging in Leiden theologie studeren. En werd als dominee bevestigd in Daarle. Later in Beekbergen.

Intussen ben ik getrouwd. We hebben vier prachtige kinderen gekregen. En in vakanties of vrije tijd zijn we graag op het water: een motorjacht, zeilboot of kano. Heerlijk!

Al vele jaren heb ik kano’s in mijn schuur liggen. Als er tijd en zin is, rijd ik ermee naar het Apeldoorns Kanaal of naar de IJssel. Af en toe een grotere tocht. Daarbij staat de Rijn, met name ‘het gebergte’ op eenzame hoogte in de favorietenlijst.

Soms gaat het zo kriebelen. Vooral als je opgesloten zit in een ‘intelligente lock-down’. Maar ja, dan kan het natuurlijk niet. Maar verlangens roeren zich natuurlijk voor ‘als het weer kan’. Droomflarden beginnen te ontwaken.

En dan komen de berichten over de verschrikkelijke ellende op het zuidelijk halfrond. Natuurlijk, bij ons is corona ook erg (geweest). Een ouderling uit de gemeente verloren. Heel wat bedrijven in financieel zwaar weer. Maar gelukkig is de beste medische zorg bij ons voor iedereen beschikbaar. De overheid geeft miljarden voor steunpakketten. En het ergste in de supermarkten was toch niet heftiger dan dat het WC-papier een keer op was. Dat is in Afrika wel anders.

Met een hulpvraag van Ria Westerbeek voor de Butterfly Way crèche en de MES Kaapstad vloeiden twee droomflarden samen. De laatste puzzelstukjes vielen op zijn plaats. Een Rijnkanotocht én iets goeds doen voor God en mensen. En waarom dan niet meteen goed doorpakken?

Een hele week: maandag tot zaterdag. Een heel eind: Iffezheim tot Lobith. Geen idee of ik het ga halen. ‘k Heb ook eerlijk gezegd nog nooit langer dan 2 opeenvolgende dagen in een kano gezeten. Ik betwijfel of het op dag 5 of 6 nog steeds zo leuk is. Maar ik ga het proberen! Om een groot bedrag aan sponsorgeld op te halen voor kwetsbare medemensen, kinderen en volwassenen. Met jullie en Gods hulp ga ik voor tenminste € 35.000,-!

Heeft Jezus niet gezegd: ‘wat je voor één van mijn minste broers of zussen doet, heb je voor Mij gedaan’? Hij is vaak dichter bij ons dan wij denken. En anders dan wij denken. Goed om Hem en Zijn mensen te dienen. Juist de meest kwetsbaren.

Dat motiveert mij. Ik hoop: jou ook! Doe dan mee! Sponsor mij voor dit goede doel! Alvast hartelijk bedankt!

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: